Aurinkokeinu

Historia

Vuonna 1997
Aurinkokeinun kehittämistyö alkoi ISAK:n toimesta. ISAK oli itsenäisen suoriutumisen mekaanisten apuvälineiden kehittämisyksikön käynnistysprojekti Outokummussa.

Vuonna 1998
käynnistyi tiivis yhteistyö Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n MALIKE – projektin kanssa. Malike – projektin järjestämän ideakilpailun tuloksena syntyi Hyppykeinusta lähtenyt idea. keinu sai nimekseen Aurinkokeinu, jota kehitettiin yhteistyössä loppukäyttäjien ja heidän läheistensä kanssa. Ensimmäiset keinut valmistuivat vuonna 1998. MALIKE – toimintavälinevuokraamon käynnistyttyä otettiin Aurinkokeinu yhdeksi lainattavaksi välineeksi.

www.malike.fi/sivu/vinkkeja välineen hankintaan

Aurinkokeinua valmistettiin 1990 luvulla ISAK:n huoltoyksikössä yksilöllisenä tuotantona ja ompelutyöt tapahtuivat Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n palkkaaman ompelijan toimesta. Keväällä 2000 tuotteen markkinointi piti aloittaa laaja–alaisemmin, mikä ei monestakaan syystä sitten toteutunut.

Vuonna 2005
aloitti Aurinkokeinun valmistuksen Polvijärvellä toiminimi Suntec Innovation Helena Kaltiainen. Keinu valmistetaan Suomessa käsityönä. Tarvikkeet ovat 80 % kotimaisia.

Aurinkokeinu on kehitetty erityisryhmien kuntoutukseen ja hoitoon. Keinu on osoittautunut kotona ja laitoksissa käytettynä mieluisaksi, rauhoittavaksi ja terapeuttiseksi laitteeksi. Keinu on pehmeä, lämmin ja turvallinen oleilupaikka.

 

Erityisryhmien käytössä keinun on todettu kehittävän tasapainoa ja koordinaatiota sekä antavan avaruuden ja painottomuuden tuntua. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n lausunto.

 

AURINKOKEINU
YONAWOOD

Y-tunnus 2715415-7

Helena Kaltiainen
tel. 040 593 6163

Joona Kaltiainen
tel. 040 533 7420

aurinkokeinu@outlook.com

 

WhatsApp -viesti
Lähetä